2014 – De Laatste Meters

Na de succesvolle productie ‘One flew over the cuckoo’s nest’ van vorig jaar staat theatergroep ‘De Peelcomedianten’ ook dit jaar weer op de planken met een bijzonder stuk.
Gebaseerd op het boek ‘The Green Mile’ van Stephen King. Stefan van der Heijden heeft niet alleen de regie in handen, maar heeft de roman ook bewerkt voor toneel.
‘De Laatste Meters’ vertelt het verhaal van Paul Edgecomb, die vanuit het bejaardenhuis terugkijkt op zijn leven en zijn bijzondere beroep als hoofdbewaker op de dodengang van de gevangenis. Daar is hij verantwoordelijk voor de rust en orde.
Die rust wordt echter verstoord door Mandy Wetmore, een nieuwe bewaakster die zowel bewakers als gevangenen terroriseert.

Alle gevangenen in Paul’s stukje van de gevangenis wachten tot zij de laatste meters kunnen afleggen naar de elektrische stoel. Bijvoorbeeld massamoordenaar William “Wild Bill” Wharton en pyromaan Eduard “Del” Delacroix. Ook komt Paul op de dodengang in aanraking met John Coffey, die wordt beschuldigd van de moord op en de verkrachting van twee kleine meisjes.

Al snel ontdekt Paul dat John over bijzondere krachten beschikt. Dat brengt hem aan het twijfelen: heeft John die twee meisjes wel vermoord en verkracht? Ontdek het zelf en kom de sfeer opsnuiven van een echte gevangenis!